Nostradamus könyvében elborzasztó próféciákat szerepeltet, ezekből a próféciákból egyesek szerint számos kísérteties módon be is következett...

Nostradamus könyvében elborzasztó próféciákat szerepeltet, ezekből a próféciákból egyesek szerint számos kísérteties módon be is következett, többek között a második világháború, Hitler hatalomra jutása és a francia forradalom.

Nostradamus állítólag John F. Kennedy meggyilkolását meg látta előre, valamint megjövendölte a 2001. szeptember 11-ei terrortámadást is. A próféciák nem tartalmaznak dátumot, de egyesek úgy vélik, hogy ezek az előrejelzések 2023-ra vonatkoznak:

Egy nagy háború

„Hét hónap nagy háború, emberek halála a gonoszság miatt, De Rounen, Evreux nem jutnak a király kezébe”.

Ez a jóslat a jelenlegi Ukrán-Orosz konfliktusra is utalhat, amely egyesek szerint a III. világháborúban teljesedik majd ki. Megnyugtatólag hathatna ránk, hogy a háború csak 7 hónapig fog tartani, de Amerika és Oroszország fegyverarzenálját elnézve van miért aggódnunk. A prófécia megjósolja Rounen francia város megmenekülését.

Égi tűz

Nostradamus egyik másik jóslatában „égi tűzre” utal a „királyi építményen”, de valószínűleg többről van szó, mint egy királyi palota leégéséről. A Biblia mindig kulcsfontosságú motívumként jeleníti meg a tüzet úgy mint világvége illetve ítéletnap eljövetelét.

Egyesek úgy gondolják, hogy az általunk ismert civilizáció megszűnik és új világrend születik. Ismeretlen idők jönnek.

Eljuthatunk a Marsra
Nostradamus megírta, hogy egy fény „hullik” majd a Marsra, ami több mindent is jelenthet.

Az egyik jelentése, hogy a Mars majd úgy tűnik mintha visszafelé mozogna az égen (retrográd mozgásba kezd), a másik jelentése pedig az emberiségnek a Mars gyarmatosítására történő erőfeszítésére utalhat.

Gazdasági Katasztrófa

A búza ára olyan magasra emelkedik, hogy az ember megeszi embertársát” – Írja Nostradamus. Sajnos már jelenleg is sokan küzdenek a megélhetésük miatt, ez a jóslat elég nyugtalanító lehet.
Arra utalhat, hogy egy gazdasági válság elkeseredettséget és viszályt okozhat a megélhetési költségek miatt.

Globális felmelegedés

„Amikor Rodosz és Genova félig kiéhezik, a helyiek fáradozni fognak, hogy feldarabolják őket”  - Írta versében a jós, melyben a Fekete-tenger annyira felmelegszik, hogy a halak megfőnek, és ez a jelenség éhezéshez vezet majd.

Vajon 2023 lesz az az év amikor elérjük a töréspontot a globális felmelegedésben? Ahogy a globális hőmérséklet tovább emelkedik, tovább emelkedik a tengerszint is.

Növekvő Polgári Zavargások

„Előbb vagy utóbb nagy változásokat fogsz látni, rettenetes borzalmakat és bosszúállásokat”- Írta az asztrológus.

Ez a sor azt jósolhatja, hogy lázadás fog kitörni a gazdagok ellen, miközben az emberek próbálnak megélni a gazdasági válság közepette.

Egy másik négysoros szintén erőszakot és viszályt jósol ugyanúgy a gazdagokkal szemben, ez így hangzik:

'A trombita nagy viszálytól remeg.

Megszegett megállapodás: az arcot az ég felé emelni:

a véres száj vérrel fog úszni;

a tejjel és mézzel megkent arc a földön fekszik.'

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!