Egy síliften került bajba a kisfiú. A pályán síelő 13 és 14 éves fiatalok felismerték a szituációt és pillanatok alatt segítettek.

Egy kanadai síliften került bajba a kisfiú. A pályán síelő 13 és 14 éves fiatalok felismerték a szituációt és pillanatok alatt segítettek egy háló és szivacsok kifeszítésével.

Az eset a Grouse Mountain észak-vancouveri sípályán történt.

A 13 és 14 éves fiatalok észrevették, hogy egy kisfiú bajba került az ülőliften.

A kisfiú kicsúszott a sílift székéből,és kiabálva, kapálózva kapaszkodott a lift ülésébe, a mellette ülő édesapja pedig végső erőfeszítésével próbálta tartani a levegőben lógó gyermeket. Számítani lehetett arra, hogy nem bírja sokáig, és a gyerek le fog zuhanni a hat méteres magasságból.

Szerencsére a lift melletti pályán lecsúszó fiatalok észrevették a fiút, illetve hallották édesapja segélykiáltását. Az eseménysort a lift későbbi szakaszán ülők lefilmezték. A film hosszabb verzióban az látható, hogy a síelők nagyon gyorsan szereztek egy hálót, amit kifeszítettek, hogy arra ugorjon a bajba jutott srác. A síliftet tartó oszlopról pedig gyorsan lekapták a síelőket védő szivacsot, ebből a kettőből áll össze minden, aminek tompítania kellene a fiú zuhanását. Közben sikerül felnőtteket is beszervezniük, hogy stabilabban fogják a hálót és a szivacsot.

A mentőakció sikeres volt, a fiú megúszta sérülések nélkül.

A síterep köszönetet mondott a fiúknak: a következő szezonra egy-egy ingyenbérletet kaptak. 

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!