Lerántja a leplet a legféltettebb vágyaidról és félelmeidről

Hivatalosan Sivatagi japán kocka teszt a neve.

A tudatalattidban számos titkot, ismeretlen érzelmet rejtegetsz, amelyek eredetéről, hátteréről nem mindig van tudomásod. Ellenben azért lenne fontos ismerni a tudatalattidban lévő gondolatok, érzelmek, energiák mögött megbújó magyarázatot, mert ezáltal az életedre negatív hatással bíró szokásoktól, gátaktól könnyebben meg tudsz szabadulni, és ezáltal sokkal könnyebben fogsz tudni létezni.

Próbáld ki az alábbi személyiségtesztet, és máris közelebb kerülsz azokhoz a tudatalattidban rejtőző titkokhoz, érzelmekhez, amelyekről eddig nem nagyon volt tudomásod, mégis nagyban befolyásolták az életedet.

Az alábbi személyiségtesztet a sivatagi japán kocka tesztnek hívják! Vegyél elő egy írószert, és egy darab papírt, próbáld meg “kiszellőztetni” a gondolataidat és válaszolj ösztönösen, ami elsőre eszedbe jut az alábbi kérdések kapcsán. Ha lehet, kérj meg valakit, hogy segítsen a tesztben: ő tegye fel a kérdéseket.

1. Hunyd be a szemed, és képzelj el egy végtelenbe nyúló sivatagot. És ahogy sétálsz a homokdűnék között, megjelenik egy kocka.

Milyen nagy ez a kocka?

Miből van ez a kocka?

Kemény, vagy puha?

Átlátszó, vagy nem lehet keresztül látni rajta?

A homokra van elhelyezve, vagy függ a levegőben?

Ha a levegőben függ, milyen távolságra van a talajtól?

2. A kocka közelébe képzelj el egy létrát.

A létra közel, vagy távol van a kockához?

Milyen a létra: nagy, impozáns, szilárd?

Miből készült a létra?

Könnyedén törik?

Sok, vagy kevés foka van?

3. Képzelj egy lovat a kocka és a létra közelében.

A ló mozog, vagy egy helyben áll?

Meg van kötve? Szabadon van? Ha igen, milyen irányba halad?

Van rajta nyereg, szemellenző? Vagy teljesen szabad?

Biztonságban érzed magad mellette? Szelíd, vagy inkább vadóc?

4. Képzeld el, hogy találkozol egy virággal, vagy több virággal pár méterre ahol éppen vagy.

Egy szál virág van, vagy többet látsz?

Milyen messzire van/vannak a kockától?

5. Vihar bontakozik ki.

Milyen közel fog lecsapni a vihar a kockához, a létrához, a lóhoz, és a virág(ok)hoz képest?

A kocka, a létra, a ló, netán a virág(ok) irányából közeledik a vihar?

Megijeszt a vihar?

Mennyire erős a vihar?

Gyorsan elmúlik, vagy sokáig tart majd a vihar?

6. A vihar két dolgot fog megsemmisíteni, amit elképzeltél, vagy a kocka, a létra, a ló és a virág(ok) közül.

Melyik az a két dolog, ami sértetlenül megmarad a vihar tombolása után?

Most pedig kiderül, hogy mit árul el rólad a tudatalattid!

1. A kocka te magad vagy

A kocka mérete megegyezik az egód méretével. Az, hogy mennyire átlátszó a kocka, arra vonatkozik, hogy mennyire vagy nyitott személy, hogy viszonyulsz a barátaidhoz, a párodhoz, a családodhoz, a gyerekekhez. Ha nem látsz át a kockán, az azt jelenti, hogy inkább magadba zárkózol, szereted megőrizni a titkaidat. Minél közelebb van a kocka a talajhoz, annál racionálisabb vagy, ha pedig távol lebeg a talajtól, akkor te is inkább a fellegekben jársz.

2. A létra a barátokat jelképezi

A távolság a kocka és a létra között jelképezi a barátaiddal való kapcsolatot, minél távolabb van a két tárgy, annál távolabb vagy te is barátoktól. Ha a létra nagy, erős, szilárd, akkor ez azt jelenti, hogy a barátaid számíthatnak rád, és te is rájuk. Ha könnyedén eltörnek a létra fokai, vagy maga az egész szerkezet, akkor a baráti kapcsolataid is törékenyek.

3. A ló a párodat jelképezi

Ha a ló egyre távolodik a kockától, akkor a párod is egyre távolabb kerül tőled, ha viszont el sem mozdul a kocka mellől, akkor számíthatsz a párodra. Ha meg van kötve a ló, akkor nem bízol a párodban, ha nyereg és szemellenző van a lovon, akkor megpróbálod irányítani a párodat. Ha szabadon mozoghat a ló, akkor megbízol a párodban, és ha biztonságban érzed magad egy szelíd ló mellett, akkor a párod mellett is ugyanezt érzed.

4. A virág(ok) jelképezik a gyerekeidet

Ahány virágot elképzeltél, annyi gyerekre vágysz. Ha minél közelebb vannak a virágok a kockához, annál szorosabb lesz a kapcsolatod a gyerekeiddel, ha távolabb vannak a kockától, akkor a kapcsolatra is inkább a távolságtartás lesz jellemző.

5. A vihar a stresszt, az aggodalmakat jelképezi

Minél nagyobb vihar fenyeget, annál nagyobb a benned lévő aggodalom, stressz. Ha sokáig tombol, akkor te is sokáig szorongsz, ha viszont hamar tovább áll, akkor ez optimizmus szemléletre vall.

6. Mi éli túl a vihart?

Az a két dolog, ami túléli a vihart, azt jelképezi, ami nélkül nem tudnál élni, amelyek nélkül nem éreznéd magad biztonságban.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!