Mennyire fontosak az apró jelek....

Tudtad, hogy a kapcsolatok ugyanolyan fontosak az egészség szempontjából, mint a megfelelő étrend és a testmozgás? Egy tanulmány szerint, azok a felnőttek, akik társadalmilag elszigetelve élnek, ugyanakkora eséllyel vannak kitéve fertőzéseknek, mint azok, akik fizikailag nem elég aktívak. Első kapcsolataink gyerekkorunkban alakulnak ki a családon belül, és gyakran meghatározzák azt, ahogy a világot látjuk.

Ezzel a teszttel megtudhatod, milyen hatással voltak rád életed első, a családodhoz fűződő kapcsolatai.

 

Nézd meg figyelmesen a képet. Melyik nem tűnik igazi családnak az ábrázoltak közül? Ne gondolkozz túl sokáig, hallgass a megérzésedre. Ha megvan a válaszod, olvass tovább, hogy megtudd, helyesen választottál-e, és megtudj néhány dolgot magadról.

Az első család

Ha ezt választottad, valószínűleg nem vagy különösebben családközpontú - legalábbis nem a hagyományos értelemben. Számodra a barátaid jelentik az igazi családot, és akkor vagy igazán boldog, ha segíthetsz nekik. Mindig arra törekszel, hogy valami jót hozz mások életébe. Lehetséges, hogy erős apakép nélkül nőttél fel, és ezért mindent megteszel, hogy támogasd azokat, akiknek szükségük van rád - ahogy édesanyád is tette.

Lehet, hogy a képen látott család nem a legboldogabb, de mégis igazi család. Az anya láthatóan törődik a gyerekkel, és megvédi őt a gondatlan apától. Nem akarod, hogy mások is úgy nőjenek fel, ahogy neked kellett, ezért gondolod úgy, hogy ez nem lehet igazi család.

 

A második család

Ha ezt választottad, akkor erősen családcentrikus vagy - semmi sem fontosabb a számodra a családodnál. Hiszel abban, hogy a bizalomra és az elkötelezettségre valóban tartós kapcsolatot lehet építeni. Számodra mindig a család az első, még akkor is, ha ez azt jelenti, hogy időnként le kell mondanod a saját igényeidről, hogy boldoggá tedd a szeretteidet.

Valószínűleg észrevetted, hogy a képen látható emberek nem néznek ki úgy, mint egy igazi család. A felnőttek nem figyelnek a gyerekre, és a gyerek sem próbálja megfogni a kezüket - tulajdonképpen idegenek is lehetnének, akik véletlenül egymás mellett sétálnak. Mivel családcentrikus vagy, azonnal kiszúrtad, melyik kép a kakukktojás.

 

A harmadik család

Ha ezt a képet választottad, valószínűleg diszfunkcionális családban nőttél fel. Traumatikus gyerekkorod miatt nehezedre esik megbízni az emberekben. Nyugtalan vagy, és a másokkal kialakított kapcsolatok sokszor kihívást jelentenek a számodra. Folyamatosan a jövő miatt aggódsz, és hajlamos vagy mindent túlgondolni.

A képen látható emberekről úgy tűnik, boldog, szerető családot alkotnak. Ez mindenképpen egy igazi család. A szülők nagyon közel állnak egymáshoz, és az apa kézen fogva vezeti a gyereket. Ha azonban diszfunkcionális családban nőttél fel, megtörténhet, hogy gyanakszol az egészséges kapcsolatokra. Nem hiszed, hogy ilyesmi valóban létezhet, ezért gondolod úgy, hogy ez lenne a hamis család.

 
 
(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!